torstai 30. elokuuta 2007

Lisää päin ajamista ja protestointia

Lähdettiin aamulla ajoissa radalle virittelemään kevyentuulen tellejä kuntoon. Viilailu tuotti tulosta: Saatiin höidi ja vauhti kohdalleen. Päivän ensimmäinen lähtö meni kuitenkin tuloksellisesti penkin alle. Hyvältä näyttänyt lähtö kilpistyi vasemman laidan totaali kuolemaan vähän ennen ylämerkkiä.

Päivän toisessa lähdössä kolisi. Samainen vene, joka yritti protestoida meitä aikaisemmin ulos, slöörasi lähtölinjaa pitkin noin 30-40 sekunttia ennen starttia. Musta lippu oli ylhäällä. Vene ei nostanut vaan pikemminkin pyrki laskemaan ja näin ajoi meidän spinnupuomia päin. Rikkihän se meni. Kauppaan kuului väistöliikkeen ja kolarin aiheuttama tilan menettäminen rivissä ja BFD varaslähtö. Kolari hässäkän vuoksi asiaa ei huomattu. Pyörittiin hetki muiden häiriötuulissa ja tutkittiin vaurioita. Päätettiin jatkaa purjehdusta WC ankka spinnupuomilla. Tottakai syntyi päivän paras tulos, joka myöhemmin osottautui BFD:ksi. Ystävämme ”linjaslööraaja” jatkoi muidenkin edestä ja teki hyvän tuloksen. Myöhemmin protestikäsittelyn tulos oli seuraava: Kaikki ok, koska ”linjaslööraaja” teki joskus 360 astetta.

Päivän kolmannessa startissa laita ei vaan millään osunut. Lähtöön mahtui vielä yksi kolari. Lekkerbek antoi meille moiskauksen alamerkillä. Vene teki heti 360, joten se siitä. Vimosen lähdön maaliin tulossa nähtiin päivän pajaus. Rohkea Maxx oli vendannut 100 metriä vasemman alamerkin jälkeen styyralle. Tuuli oli noussut plaanikeliksi ja spinnu veneeti tuli paikalle tiiviissä rivissä. Maxxiin osui kaksi: keulaan ja perään.

Radalta tultiin kotiin alahuulet lerpallaan. Olosuhteet oli meille liian vaikeat, eikä asiat muutenkaan luista. Ilman BFD:tä oltaisiin pidetty sijamme. Nyt tarvitaan jo pussillinen onnea, että tästä noustaan