tiistai 28. elokuuta 2007

Race Day 1.

Tuuli 8-12 m/s

Kolme lähtöä takana. Vitsi miten hankalaa. Lähdöissä ilmeni kahdenlaista ongelmaa: 1. Höjdi ei ole ihan sitä, mitä sen pitäisi olla. 2. Startattiin aina väärästä päästä linjaa. Tuuli oskilloi 15-20 astetta ja näin ollen parempi pää linjasta vaihteli jatkuvasti. Tiktatakkikaan ei auttanut meitä saamaan tuulesta tarpeeksi hyvin kiinni. Myös purjevalinnat meni keturalleen. Tuulen voimmakkuus vaihteli jatkuvasti ja houkutteli meitä erheisiin. Olis pitänyt muistaa perussääntö ”trimmaa aina kevyimpien hetkien mukaan”.

Radalla ei tapahtunut muuta mainitsemisen arvoista, kuin yksi rike meitä kohtaan ylämerkillä. Tässä meni 11 sijaa. Onneksi mitään ei mennyt rikki. Huolellisuudessa ei pidetty ”omaa hiihtoa”. Meillä oli hengausvaijeri löystynyt jonkun sentin ja saimme 20% sijoitus rankkarin samaiseen 2. lähtöön, jossa rike sattui. Auts.

Summa summarum: Kolmen ajetun lähdön jälkeen ollaan 17. sijalla. Veneitä on mukana 52. Nyt pitäisi pitää kaikki lähdöt ”kahdenkympin” sakissa ja ajaa muutamia kovia sijoituksia mukaan sarjaan. Parhaiten menee, kun tuulee lujaa. Hyvä reippaan tuulen alamäkivauhti on osoittautunut uudeksi vahvuudeksi.