sunnuntai 26. elokuuta 2007

"Oma hiihto"

Tune UP Race ajettiin noin 8-10 m/s tuulissa. Kaikki sujui muuten hyvin paitsi lähtö. Ensimmäinen yritys ammuttiin takaisin ja toinen lähtö ammuttiin niin nopeasti, että emme emme ehtineet, kuulleet, nähneet tai ymmärtäneet laittaa kelloja käyntiin oikeaan aikaan. Aika oli 1 min myöhässä. Startti oli heikko.

Kryssiminen lyhyessä chopissa sujui kuitenkin hyvin. Ainakin kun vertasi niihin veneisiin, jotka ei ollut hävinnyt omille teilleen jo heti kättelyssä. Välillä löytyi vapaata tuultakin. Alamäet sujui vielä paremmin. Lyhyt choppi oli kiinnostavaa ajettavaa alas päin. Hyvällä skuuttauksella ja agressiivisella ajolla sai veneen hikisesti plaanaamaan hitaasti liikkuvasta aallosta yli. Nopeuserot oli aika isoja ja siten ohitaminen helppoa. Jos ohitettavana sattui olemaan taitamattomampi jengi, oma vene meni mutkittelun tuloksena piirun verran alemmaksi ja piirun verran kovempaa. Sika hauskaa ja palkitsevaa.

Alamäessä oli vielä yksi lisäelementti, jota ei ole pitkiin aikoihin ollut: Nopeusmittari. Hankittiin Tactik Race Master ja luovuttiin aistinvaraisesta purjehduksesta. Nopeudet alamäessä pyöri 10-12,5 solmun välissä. Tactikin sähkökompassista oli riemua myös ylämäessä. Tuulen oskiloinnista sai helpommin kiinni sähkökompassilla, kuin maisemaa tiiraamalla. No onhan meillä aikaisemmin ollut kompassi, mutta sitä on ollut vaikea seurata.

Iloista oli, että tune uppi vietettin ohitellessa ja tunatessa. Ohitettiin myös Thai-lipun alla purjehtiva vanha tuttumme Phuket 8 suunnittelijana tunnettu Scott Duncansson. Lopun perin olitiin about puolessa välissä fliittiä. Vauhdista ei pysty paljon sanomaan, kun ei tunne ohitettujen tasoa. La Revoltosa ja Espanjalaiset vaikutti inhottavan nopeilta.
Kisat alkaa huomenna. Nyt pitää pitää ”oma hiihto”, olla sähläämättä ja katsoa mihin taidot riittää.