lauantai 28. heinäkuuta 2007

Race day 3. "Reikiä nolla"

Kolmas kisapäivä purjehdittiin ilman yhtään kolaria. Painuttiin aamulla plaanissa radalle ja odotettiin muuttumattomissa olosuhteissa radan pystyttämistä puoli tuntia.Ensimmäisessä lähdössä oltiin hyvällä vauhdilla oikeaan aikaan aivan loistavassa paikassa. Kuusi sekuntia ennen lähtöä laitettiin pellit kiinni jonka tuloksena fokan falli räpsähti katki. Köyden kuori oli poikki ja falli liukui alas. Muutamassa sekunnissa vedimme fallin lukkoon sisemmälle kuorelle ja säilytimme täpärästi asemamme alapuolella olevaan veneeseen. Hetkeä myöhemmin sisäkuori katkesi ja putosimme paikaltamme. Korjaustoimena sidoimme rikkinäiseen falliin toisen köyden jonka veimme lukolle. Tämän jälkeen fokkaa ei laskettu koko päivänä.
Ensimmäisestä lähdöstä oli nyt kulunut kasi minuuttia ja neljäkymmentäkahdeksan sekuntia. Falli oli korjattu, vene oli vauhdissa ja aloimme katsella ympärillemme.
Vähän aikaa saimme seurata platukisoja takaapäin. Paransimme sijaamme vähitellen ja ajomme maaliin kuudentenatoista.

Toisessa lähdössä olimme aivan toisaalla. Näin syntyi spontaani paaralähtö joka sujui yllättävän hyvin kunnes nyt fallin rikkomisen sijasta skuutattiin purje rikki. Etukaiteen kohdalle syntyi reikä josta ei välitetty. Kryssittiin ylämerkille väärää laitaa pitkin. Lenssilläkin sattui kömmähdys kun teimme aidon hupsisbroachin. (Kukaan ei tiedä mitä tapahtui) Tässä kohtaa fleettiä broachi maksaa aika monta sijaa.

Kolmannessa lähdössä purjehdimme kolmanneksi.