lauantai 28. heinäkuuta 2007

Race day 2. "Tukkaputkella"Travenmünde 27.7. klo 11.30. Etelätuuli 13 - 18 m/s.

Jep. Erittäin raikas keli. Maan yli tuleva kova tuuli oli vaikea. Asiaa ei helpotanut lyhyt ja terävä maininki. Rata-alue on about 10 km ulos rannikolta, joten tolla tuulella syntyy jo kuoppaa. Kisaa johtava Kai Mares kävi boikotoimassa lähtövenelleele päätöstä kilpailla, mutta commity ei taipunut ja startti ammuttiin.

Lähtömme itse kisaan meni todella penkin alle. Olimme selkeästi fliitin viimeinen vene. Huono alku ei haitannut, kun jo ensimmäisellä kryssillä alkoi näyttää siltä, että veneet tulee perä edellä vastaan. Ylämerkillä takana oli jo mukavasti veneitä. Ei pidetty kiirettä spinnun noston kanssa, vaan jiipattiin ja nostettiin vasta sitten. Spiidi spinnulla oli erittäin rouhee, joku taisi mainita vähän pelännensäkin. Kaikkihan arvaa miten laji päättyi... Broachista toivuttiin salamana ja spinnu otettiin alas. Varmuuden vuoksi broachattiin vielä uudestaan ilman spinaakkeria ja jatkettiin pieni pätkä alamerkille. Taidettin silti saada joku sija alamäessäkin. viimeisellä kryssillä saatiin taas lisää sijoja ja alettiin olla melko hyvällä paikalla fliitissä.

Toisessa alamäessä noudatettiin samaa kiireetontä safe-mode taktiikkaa spinnun nostossa. Oli samaan aikaan mannaa ja jännää, kun pelit oikeesti lentää aalloista yli niin että evät paistaa. Jiipin kohdalla tultiin siihen tulokseen, että otetaan spinnu pois ensin. Vieressä oleva vene jiippasi spinnun kanssa, ja vauhti ero kyllä vähän nujersi. Noin minutin sisällä meidän jiipistä lähimmät spinnun kanssa jiipanneet veneet veti rajuja broacheja ja kiinalaisia niin, että ohitimme nekin. Alamerkille tultiin yhtä aikaa Helmar Nauckin kanssa, meillä oli sisäpaikka. Noin 50 metriä ennen merkkiä iski kisan kovin puuska. Kummatkin tultiin merkille aivan kipeetä vauhtia. Helmarilla ei pelit ihan pysyny käsissä ja kolarihan siitäkin tuli. Vauhtia oli itselläkin sen verran, että oli vaikea siinä aallon yli lennossa pitää vene merkin ja Helmarin välissä. Tultiin siis molemat kahden herran kanssa. Onneksi Pedon hampaat oli taas terävät. Vahingot rajoittui vastapuolen veneeseen. Protesteja ei aiheesta tehty vaan totesimme yhdessä tuumin rannassa, että "huh huh". Alamerkin jälkeen oli lyhyt kryssi maaliin. Tilanteessa saimme myös Helmarin päänahan.

Startin jälkeen fliitti kryssi, kuin yhteisestä päästöksestä voipuneina laituriin. Teki mieli mennä nukkumaan. Race commity oli kuitenkin toista mieltä. Tuuli oli keventynyt merkittävästi ja lähtöalue siirrettiin lähemmäksi rantaa. Ei muuta, kuin juuri kasaan laitettu vene takaisin kisakuntoon. Päivän toisen kilpailun startti onnistui hyvin. Olimme ylämerkillä kolmantena ja se sija pidettiinkin loppuun asti. Homma alkaa sujua. Ehkä me ei ollakkaan niin hukassa. Erityisesti taktiikka toimi skiftaavissa olosuhteissa. Kolmas startti meinasi mennä keturalle, mutta lopputulos oli OK.

Sijat. 5, 3, 8.

Enimmäisen päivän kotiinajotrimmit toimivat hyvin kahdessa viimeisessä lähdössä. Ensimmäinen startti oli survivor osastoa. Hyvä, että mitään ei hajonnut.