tiistai 10. kesäkuuta 2008

Vauhtia ja vaurioita


Maanantain sää lupaili hyviä kyytejä ja komeita roiskeita. Treenisuunnitelma oli plaanata alamäet ja pitää vene pystyssä ronskisti peräsintä käyttäen. Ylämäet ajettaisi sitten valkoisilla purjeilla keskustellen suorituksesta.
Ensimmäisellä lenssillä saatiin oikein voimakas puuska. Puoli venettä upposi edessä olevaan aaltoon ja vettä oli ruffin päällä luukkuun asti. Herätys - pidetään paino takana!
Tuuli alkoi kuitenkin tyyntyä ja vaikeusastetta nostettiin leikkaamalla tarpeettomasti. Näin saatiin suoritettua pari broachia ja nähtiin myös Pyssyn tekevän samoin. Ylämäkeen broachaaminen ei enää onnistunutkaan koska sää keveni.
Päivän viimeinen spinnun nosto jäi yritykseksi kun ylägaija oli jumissa styyrpuurin spriidarissa. Köysi näytti kulkevan spriidarin läpi. Mahdotonta! Availtiin teippejä ja paljastimme tämän taikatempun salaisuuden. Spriidari oli tyvestä poikki. Päätettiin siis olla nostamatta spinnua.
Olimme melkin eteläpuolella ja tuuli luoteesta. Paaran halssi kantoi mukavasti merisatamaan kun purjeet skuutattiin tiukasti. Satamaan mentiin poikkeuksellisesti koneella. Moottori käynnistyi mukavast mäkistartilla ja bensaa oli juuri oikea määrä ettei jouduttu hätään.
Nyt vaan varaosia metsästämään.